Τηλεφωνικές παραγγελίες 231 431 2665 Email

Menu

Mini Cart

Sale

Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) 7elements 200gr

7.50 6.75

Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter)

Ένα προϊόν με πολυάριθμα οφέλη και απίστευτα πολλές χρήσεις!

ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ: 200gr

Περιγραφή

Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) 7elements 200gr

Το βρώσιμο Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Butyrospermum Parkii Butter) της 7elements παράγεται από τους καρπούς του δέντρου shea με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Το βούτυρο καριτέ αποτελεί βασικό μαγειρικό λίπος στις κοινότητες της Αφρικής,  από όπου προέρχεται.

Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την περιποίηση του προσώπου, σώματος και μαλλιών, καθώς είναι γνωστό για τις ενυδατικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητές του. Αποτελεί ιδανική επιλογή για την περιποίηση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας. Το βούτυρο καριτέ λιώνει στην θερμοκρασία του σώματος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡIΣΤΙΚΑ:

  • Premium Superfood
  • 100% βούτυρο καριτέ
  • Πιστοποιημένο βιολογικό
  • Καπάκι χωρίς BPA
  • Non-GMO
  • Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 200gr

 

Η φήμη του βουτύρου καριτέ έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των ξεχωριστών θεραπευτικών και ενυδατικών ιδιοτήτων. Αυτό το κάνει επίσης αγαπημένο συστατικό στη βιομηχανία των καλλυντικών. Είναι αποδεδειγμένο ότι περιλαμβάνει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητας του σε τοκοφερόλη. Μάλιστα έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες χάρη στις τριτερπενικές αλκοόλες που περιέχονται σε αυτό.

Είναι το βούτυρο καριτέ καλύτερο από άλλα της κατηγορίας του;

Τα περισσότερα έλαια που προέρχονται από καρπούς διαχωρίζονται σε σαπωνοποιήσιμα (με ενυδατικές ιδιότητες) και μη σαπωνοποιήσιμα (με θεραπευτικές ιδιότητες). Το βούτυρο καριτέ θεωρείται εξαιρετικό, καθώς έχει ασυνήθιστα υψηλή μη-σαπωνοποιήσιμη δομή (5-17%), κάτι που δηλώνει ότι είναι ο καλύτερος φίλος για το δέρμα μας! Άλλα έλαια έχουν συνήθως χαμηλότερη θεραπευτική δομή (περίπου 1%). Ας εμβαθύνουμε όμως λίγο περισσότερο σε κάποια από τα οφέλη αυτού του θαυματουργού βουτύρου.

Βούτυρο καριτέ για δέρμα και μαλλιά

Για το ξηρό δέρμα

Το βούτυρο καριτέ ενυδατώνει αποτελεσματικά όλο το σώμα μας. Οι βιοχημικές του ιδιότητες μιμούνται τα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στην ενυδάτωση που απελευθερώνεται από τους σμηγματογόνους αδένες μας. Και, καθώς αποτελείται από φυσικά λιπίδια, έχει και φυσικές ενυδατικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, το βούτυρο καριτέ είναι ένα βασικό συστατικό πια στις ενυδατικές λοσιόν, στα λιποζάν, στις κρέμες χεριών, στα σαπούνια, στις κρέμες ματιών και προσώπου και σε αλοιφές.

Το βιολογικό, γνήσιο βούτυρο καριτέ, 100% αγνό, είναι διαθέσιμο στις μέρες μας και μπορείτε να το απλώσετε σε όλο το σώμα σας (καλύτερα μετά από ένα ντους), όταν χρειάζεστε ενυδάτωση. Επίσης κάνει θαύματα στο ξηρό δέρμα που έχει την τάση να ξεφλουδίζει. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει το βούτυρο καριτέ για τη θεραπεία κατά της ξηροδερμίας.

Για τις ραγάδες

Λόγω της περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε, το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικό στην αντιμετώπιση ή εξαφάνιση των ραγάδων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Εφαρμόστε το σε όλη την κοιλιά και τους γοφούς σας ελεύθερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας (όχι μόνο αφού εμφανιστούν) και αυτό θα διατηρήσει το δέρμα σας ελαστικό ακόμα και μετά τη γέννα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για αιώνες από τις γυναίκες της Αφρικής.

Για σημάδια ακμής και ουλές

Το βούτυρο καριτέ είναι αποτελεσματικό τόσο στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής, όσο κα στη θεραπεία της. Βοηθά επίσης στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και στα σημάδια που σχετίζονται με την ακμή. Αν χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας για την ακμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν ρετινόλη (Βιταμίνη Α). Όμως, και το βούτυρο καριτέ είναι εφοδιασμένο φυσικά με βιταμίνη Α, οπότε αν σας ερεθίζουν τα βαριά χημικά που περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα gια την ακμή, το βούτυρο καριτέ θα σας προσφέρει μια φυσική εναλλακτική με τις ίδιες ιδιότητες που περιέχονται στη ρετινόλη.

Για τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα του δέρματος

Το βούτυρο καριτέ περιέχει α-αμυρίνη, ένα χημικό συστατικό που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Παρέχει άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα, τα τσιμπήματα από έντομα, τα εξανθήματα και τις κοκκινίλες και βοηθά το δέρμα που είναι επιρρεπές στο ξεφλούδισμα από τον ήλιο.

Για το ξύρισμα

Ως φυσική εναλλακτική μέθοδος, το βούτυρο καριτέ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα μεταξένιο απαλό δέρμα μετά το ξύρισμα. Η χρήση του κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος (για τους άντρες και τις γυναίκες) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κοψιμάτων και του ερεθισμού και επιτρέπει στο ξυράφι να γλιστρά κοντά στο δέρμα για ένα πολύ απαλό ξύρισμα.

Για το έκζεμα και τη δερματίτιδα

Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους υποφέρουν από έκζεμα και δερματίτιδα. Για την ακρίβεια, πολυάριθμα προϊόντα που δίνονται για την αντιμετώπιση του εκζέματος ή της δερματίτιδας περιέχουν το βούτυρο καριτέ ως το βασικό συστατικό. Καθώς είναι εφοδιασμένο με φορείς ενυδάτωσης που περιλαμβάνουν και βιταμίνες, η συχνή χρήση του βουτύρου μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα ξηρότητας και φαγούρας που σχετίζονται με αυτά τα προβλήματα.

Για τη φροντίδα των μαλλιών

Ενσωματώστε το βούτυρο καριτέ στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας και θα σας αφήσει με απαλά, λαμπερά και πυκνά μαλλιά χάρη στην ενυδατική του ιδιότητα. Προσπαθήστε να αναμειγνύετε λίγο έλαιο καρύδας με βούτυρο καριτέ και εφαρμόστε ελεύθερα στα μαλλιά σας, εστιάζοντας στο κρανίο και στις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια νωπή, ζεστή πετσέτα για 15- 30 λεπτά και πλύνετε ύστερα με ένα απαλό σαμπουάν.

Για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Το μαγικό αυτό βούτυρο λειτουργεί ως μέσο επανόρθωσης και αναδόμησης των ξηρών κα ταλαιπωρημένων μαλλιών λόγω των πολλών βαψιμάτων, των θεραπειών και της θερμότητας από το σεσουάρ. Καθώς περιέχει λιπαρά οξέα, βοηθά στην αναζωογόνηση και αναγέννηση της τρίχας, για να σας χαρίσει λαμπερά μαλλιά. Μπορείτε να φτιάξετε μια γρήγορη μάσκα, βάζοντας σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο καριτέ, προσθέτοντας πολτοποιημένο αβοκάντο, λίγο νερό και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη πάστα. Εφαρμόστε σε όλα τα μαλλιά σας, αφήστε για 30 λεπτά έως μια ώρα και ξεπλύνετε προσεκτικά με ζεστό νερό, πριν χρησιμοποιήσετε σαμπουάν.

Για απώλεια μαλλιών

Το βούτυρο καριτέ ενισχύει την ανάπτυξη μαλλιών και μπορεί ακόμα και λειτουργήσει προληπτικά ως προς το σπάσιμο της τρίχας και την απώλεια των μαλλιών, καθώς περιλαμβάνει φυτοθρεπτικά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία προστατεύουν τα μαλλιά σας από τις βλαβερές ακτίνες UV, τη μόλυνση του αέρα, ακόμα και από το χλώριο της πισίνας.

Κι αν έχω αλλεργία στους ξηρούς καρπούς;

Τα νέα είναι καλά και για εσάς! Μια εκτενής έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Nebraska βρήκε ότι το βούτυρο καριτέ δεν περιέχει καμία από τις πρωτεΐνες εκείνες που συνήθως πυροδοτούν τις αλλεργίες. Αυτό σημαίνει ότι το βούτυρο καριτέ και κάθε προϊόν που το περιλαμβάνει είναι ασφαλές προς χρήση ακόμα και για εσάς που έχετε αλλεργία στους καρπούς των δέντρων!

(πηγή enallaktikidrasi.com)

 

Βρείτε Μας  Στο Facebook, Για Να Μαθαίνετε Πρώτοι Όλες τις Νέες Παραλαβές!

Στο MadFactory.gr Θα Βρείτε Προϊόντα Ομορφιάς & Ευεξίας!

Πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά Φιλικά Προς Τον Άνθρωπο Και Το Περιβάλλον & Wellness Activewear Outfits, Αθλητικά Γυναίκεια Ρούχα για Yoga, Fitness, Pilates, Running κ.α

  • Θεσσαλονίκη , Γ. Βαφοπούλου 14, 54646
  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2314 312665
  • www.madfactory.gr

Βρείτε το Κατάστημα Madfactory στους Χάρτες της Google maps πατώντας Εδω

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Brand

Ποσότητα

Συστατικά

Συστατικά:

*Πιστοποιημένα Βιολογικά Συστατικά

100% Βούτυρο Καριτέ *

Mad Factory store

Στο MadFactory.gr Θα Βρείτε Προϊόντα Ομορφιάς & Ευεξίας!

Πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά Φιλικά Προς Τον Άνθρωπο Και Το Περιβάλλον

&

Wellness Activewear Outfits, Αθλητικά Γυναίκεια Ρούχα για Yoga, Fitness, Pilates, Running κ.α

  • Θεσσαλονίκη -Βαφοπούλου 14
  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2314 312665
  • www.madfactory.gr

madfactory on google maps

Ιδιότητες του βουτύρου καριτέ

  • είναι πλούσιο σε  βιταμίνη A, E, και 
  • έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υποπροϊόντα λίπους και μη-σαπωνοποιήσιμη ύλη.
  • προωθεί την αναδόμηση και την επανόρθωση τόσο της επιδερμίδας όσο και των μαλλιών
  • έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • έχει συσφικτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες

Πώς να το χρησιμοποιήσω

  • Προσθέστε μια ποσότητα στην λοσιόν σώματός σας για εντατική ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας σας
  • Εφαρμόστε αδιάλυτο και αφήστε αρκετή ώρα σε ταλαιπωρημένα μαλλιά πριν το λούσιμο, καθώς θρέφει την κερατίνη
  • Χρησιμοποιείστε σαν λοσιόν σώματος μόνο του ή με άλλο έλαιο βάσης για απαλό και λαμπερό δέρμα
  • Χρησιμοποιήσετε τοπικά τον χειμώνα σε ερεθισμένη μύτη ή σκασμένα από το κρύο χέρια

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βιολογικό Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) 7elements 200gr”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *